Országos Könyvtári Napok

Vácziné Horváth Anikó képe

A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozunk a Könyvtárak összefogása a társadalomért című programsorozathoz, melynek keretében az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat is megvalósult. Ez a rendezvény minden évben más-más korosztály könyvtári igényeire a figyelmet. 2009-ben a Nagyik korosztálya volt a célközönség.

Ebből az alkalomból hívtunk és várunk továbbra is minden nagyit olvasni és internetezni egyaránt. Természetesen nem feledkeztünk meg a többi korosztályról sem. Bízunk benne, hogy kortól függetlenül örömet okoztunk Simontornyáról készült képeslapokból összeállított kiállításunkkal, melyek darabjait Botos Judit, Csőszné Kacz Edit, Kiss margit, Kiss Zoltánné, Szabó Éva, Szili Jánosné és Vácziné Horváth Anikó bocsátotta a könyvtár rendelkezésére.

Október 8-án a könyvtár vendége volt Lukácsy Katalin színművész, aki Zengő ABC című műsorával az első és második osztályosoknak szerzett örömet. A hét immár hagományosan a Könyves Vasárnap  című rendezvénnyel zárult. Ebből az alkalomból ismét egy helyi ömkormányzati képiseő, ezúttal Körtés István mondott mesét a rossz idő ellenére is szép számmal összegyűlt gyerekeknek. A kicsik a mese után a történethez kapcsolódó játékokat készítettek a szüleik és a könyvtárosok segítségével.

Reméljük, hogy a programok minden résztvevője jól érezte magát, s emcsak a következő Országos Könyvtári napok alkalmából látogatnak el a könyvtárba, hanem folyamatosan igénybe veszik az intézmény által kínált lehetőségeket.